1 kommentarer
 

En lugn lördagskväll i soffan.

I torsdags var jag i Karlstad och hade seminarium som avslut på höstens första kurs, vilket betyder att vi har ledigt under denna helg. Även om jag (såklart..) jobbar i helgen, var det så skönt att komma hem efter jobbet och känna att jag inte hade några måsten. 
Just nu sitter jag i soffan och tittar på youtube på tvn, självklart Jon Olsson. Har precis druckit den nya Coca Cola Zero Vanilj och ätit frysta hallon tillsammans med grädde med vaniljpulver i, vilket var supergott! 

Alltså, någonting som stör mig så mycket är att jag har en MacBook Pro med Retinaskärm och mitt Photoshop funkar inte med Retinaskärm. Vet inte riktigt hur det funkar, men hur som helst så är mina bilder alltid pixliga när jag redigerar dom i photoshop, samt fortfarande är det när jag ser de på bloggen. Detta gör att jag har svårt att se den verkliga kvalitén på mina bilder. Om jag liksom ska se hur ni ser mina bilder, måste jag starta min iMac och se bilderna via bloggen på den datorn.

Hur tycker ni mina bilder är - för mycket skärpa? Konstigt redigerade?

-----Kommentarer
Sanna

Åh mums, gud vad gott. Vilken härlig kväll!
Tråkigt med Photoshop där, men är det att du ser bilderna i Retinaupplösning och inte blir nöjd eller fungerar inte programmet?

Svar: Ja precis. Vet inte helt hur det fungerar, men som jag förstår så har Photoshop inte vart med i svängarna och gjort bilderna som har importerats in i PS i den upplösningen som krävs för retinaskärmar (eller något sådant). Dock var det ett tag sedan både jag köpte datorn och fixade PS på den, så det kan ju ha skett en förändring. Jag får kolla på det :)
Daniella Järpenberg
- Jag fotar (& filmar) med en Canon EOS 550D eller min iPhone 6S+
- Det är förbjudet att kopiera mina bilder utan tillåtelse.
- Spam och "Läs min blogg"-kommentarer tas bort.
- Kommentarerna granskas innan publicering.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback