En lugn lördagskväll i soffan.

I torsdags var jag i Karlstad och hade seminarium som avslut på höstens första kurs, vilket betyder att vi har ledigt under denna helg. Även om jag (såklart..) jobbar i helgen, var det så skönt att komma hem efter jobbet och känna att jag inte hade några måsten. 
Just nu sitter jag i soffan och tittar på youtube på tvn, självklart Jon Olsson. Har precis druckit den nya Coca Cola Zero Vanilj och ätit frysta hallon tillsammans med grädde med vaniljpulver i, vilket var supergott! 

Alltså, någonting som stör mig så mycket är att jag har en MacBook Pro med Retinaskärm och mitt Photoshop funkar inte med Retinaskärm. Vet inte riktigt hur det funkar, men hur som helst så är mina bilder alltid pixliga när jag redigerar dom i photoshop, samt fortfarande är det när jag ser de på bloggen. Detta gör att jag har svårt att se den verkliga kvalitén på mina bilder. Om jag liksom ska se hur ni ser mina bilder, måste jag starta min iMac och se bilderna via bloggen på den datorn.

Hur tycker ni mina bilder är - för mycket skärpa? Konstigt redigerade?

----- 

För någon månad sedan fick jag hem denna skönhet i postlådan!

Jag har suktat efter denna så länge, men aldrig tagit mig i kragen och köpt den - dels för att den har ett rätt saftigt pris (545kr på Kicks) men också för att jag inte var säker på att den skulle komma till användning. 
Anledningen till att jag tillslut köpte den var främst för att Kicks hade sin sommardeal med 15% rabatt på hela sortimentet, men också för att jag hade sett den i fysisk butik och äntligen kunde se hur färgerna såg ut i verkligheten. 
Nu, när jag har ägt den i några veckor, är jag så nöjd med mitt köp! Jag kan även säga att den har används flitigt, både till vardags och till lite finare tillställningar. Jag har överlag börjat använda ögonskugga mer och mer under den senaste tiden, och har nog därför börjat använda även denna palett mer. Så, vem vet - det kanske var tur att jag köpte denna palett nu, precis efter jag börjat använda ögonskugga mer och mer, än innan, när jag knappt använde det alls. Risken om jag hade köpt den innan hade nog vart att den mest legat och samlat på sig damm. 
 

Om ni är i valet och kvalet.. köp den! 

----- 
Inlägget innehåller adlinks
 

Klöver från Svenskt tenn, länk // Gloria från Klong, länk strl s & länk strl l //

Constella från Klong, länk // Liljan från Skultuna, länk // Kin från Skultuna, länk.

 
Här ovan ser ni mina mässingsfavoriter som gärna hade flyttat in i mitt hem. Älskar dessa ljuslyktor/ljusstakar! Synd dock att jag bara bor i en etta på ca 44 kvm, vilket gör att jag inte riktigt har plats med för mycket dekorationsgrejer. Ännu värre med den lilla platsen är att jag har en katt som springer omkring på mina bänkytor samt på fönsterbrädorna. 
-----