0 kommentarer

Instagram

I detta inlägg tänkte jag visa lite före- och efterbilder på mina bilder jag lägger upp på instagram (min instagram är @ddaniellaa). Jag tycker att instagrams redigeringsverktyg är väldigt enkla, men också ger ett väldigt snyggt resultat. I nästan alla fall använder jag endast instagram för att redigera mina bilder, egentligen mest för att det är den appen med det bästa redigeringsverktyget. Jag har provat andra appar för att redigera mina bilder, men det blir liksom inte lika bra. Jag tycker ofta att det liksom inte blir lika bra att använda photoshop på datorn heller - vilket säger en del av vad jag tycker om instagram. 

De olika verktygen jag brukar använda vid mina regieringar är främst ljusstyrka, mättnad och skärpa. Dock använder jag även oftast kontrast, färg (brukar använda ett rosa "lager" över bilden), högdagrar och skugga också, men det beror på om det behövs på respektive bild. 
 

Här nedan ser ni tre före- & efterbilder gjort med instagrams redigeringsverktyg.

 

Facetune 2

Ibland, dock väldigt sällan, kompletterar jag instagrams redigeringsverktyg med en "riktig" redigeringsapp, närmare bestämt appen "Facetune 2". Jag tycker att även Facetune är väldigt enkel att använda och den största anledningen till att jag använder den appen är för att men kan "punkt-redigera". Jag brukar endast använda denna app för att exempelvis göra bakgrunden vitare, ta bort/lägga till mättnad(färg) på specifika ställen, eller lägga till extra skärpa på ex. ögonen. Något jag även gör ytterst sällan är att ta bort finnar/orenheter. 
 

Nedan ser ni en förebild, en bild efter redigering på instagam samt en bild redigerad även i Facetune 2.

Det som jag har gjort i Facetune, på bilden till höger, är att göra bakgrunden vitare, lägga till lite mer mättnad i mitt ansikte, ta bort mättnad i hår och tröja samt lagt lite skärpa på ögonen.


Skulle ni vilja se fler före/efterbilder? Har ni någon favoritredigerinsapp?

-----Kommentarer- Jag fotar (& filmar) med en Canon EOS 550D eller min iPhone 6S+
- Det är förbjudet att kopiera mina bilder utan tillåtelse.
- Spam och "Läs min blogg"-kommentarer tas bort.
- Kommentarerna granskas innan publicering.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback