Jag är ju en seriejunkie, och under de senaste veckorna har jag tittat på serien "Riverdale" som finns på Netflix. Jag har sett och läst massor om denna serie innan, men aldrig fastnat för den, utifrån vad man har hört och sett. Detta gjorde att jag aldrig har börjat tittat på seriern - förns nu. 
Jag skulle ljuga om jag sa att det är den bästa serien jag har tittat på, men den är iallafall värd att se. Riverdale kretsar omkring det mysteriska ödet av Jason Blossom, som helt plötsligt dog. Förutom Jason Blossom kretsar serien främst om Archie och hans tre kompisar, Betty, Veronica och Jughead. 
 
Serien blir lite av en mordgåta, där man tillsammans med karaktärerna i serien försöker komma på vad och/eller vem som har med Jason Blossoms död att göra. Det är just detta som gör att man vill forsätta att titta på serien när man väl har börjat titta. 
Jag tittade klart på säsong ett på ca 3 dagar, och nu har säsong 2 precis börjat på Netflix. Det enda tråkiga nu är att jag har kommit upp i datum och alla avsnitt släpps med en veckas mellanrum. 
 

Har du sett Riverdale? Vad tycker du om serien? 

 
-----Instagram

I detta inlägg tänkte jag visa lite före- och efterbilder på mina bilder jag lägger upp på instagram (min instagram är @ddaniellaa). Jag tycker att instagrams redigeringsverktyg är väldigt enkla, men också ger ett väldigt snyggt resultat. I nästan alla fall använder jag endast instagram för att redigera mina bilder, egentligen mest för att det är den appen med det bästa redigeringsverktyget. Jag har provat andra appar för att redigera mina bilder, men det blir liksom inte lika bra. Jag tycker ofta att det liksom inte blir lika bra att använda photoshop på datorn heller - vilket säger en del av vad jag tycker om instagram. 

De olika verktygen jag brukar använda vid mina regieringar är främst ljusstyrka, mättnad och skärpa. Dock använder jag även oftast kontrast, färg (brukar använda ett rosa "lager" över bilden), högdagrar och skugga också, men det beror på om det behövs på respektive bild. 
 

Här nedan ser ni tre före- & efterbilder gjort med instagrams redigeringsverktyg.

 

Facetune 2

Ibland, dock väldigt sällan, kompletterar jag instagrams redigeringsverktyg med en "riktig" redigeringsapp, närmare bestämt appen "Facetune 2". Jag tycker att även Facetune är väldigt enkel att använda och den största anledningen till att jag använder den appen är för att men kan "punkt-redigera". Jag brukar endast använda denna app för att exempelvis göra bakgrunden vitare, ta bort/lägga till mättnad(färg) på specifika ställen, eller lägga till extra skärpa på ex. ögonen. Något jag även gör ytterst sällan är att ta bort finnar/orenheter. 
 

Nedan ser ni en förebild, en bild efter redigering på instagam samt en bild redigerad även i Facetune 2.

Det som jag har gjort i Facetune, på bilden till höger, är att göra bakgrunden vitare, lägga till lite mer mättnad i mitt ansikte, ta bort mättnad i hår och tröja samt lagt lite skärpa på ögonen.


Skulle ni vilja se fler före/efterbilder? Har ni någon favoritredigerinsapp?

-----Lördagssyssla

Jag är ledig i helgen, vilket är skönt! Har dock inte några planer alls, men det är ganska skönt även det. 
Vid 14 fick öppnade jag min garderob/klädkammare och fick ett städryck. Jag har bott i min lägenhet i 2,5 år, men har aldrig riktigt fått en bra ordning i min garderob - tills idag! Jag har haft en "häng-hylla" från IKEA som jag har haft kläder i, men idag tog jag bort den och hängde upp så mycket som möjligt i galgar. Hyllorna rakt fram satte jag upp för säkert ett år, men korgarna/lådorna har sått upp (som de "ska"), vilket har sett mycket tråkigare ut. Jag har inte heller utnyttjat lådorna speciellt mycket, eftersom jag har haft haft en hängande hylla mellan de svarta och de vita galgarna.

Det jag har gjort i garderoben idag:
- Färgsorterat kläderna (så gott det går).
- Sorterat och vikt om alla kläder som inte hänger.
- Tagit bort allt från golvet + dammsugit. 
- Städat och organiserat saker som vart på hyllorna "över garderoben". 
- Rollat kläder (när man har katt finns det katthår överallt..)
 
Resultatet blev verkligen så mycket bättre än innan, får hoppas bara att det håller sig lika fint, haha. 

Men, jag är verkligen så nöjd! 

 
-----