0 kommentarer

Pray for Stockholm.

Gårdagens händelse på Drottninggatan i Stockholm är fruktansvärd och en händelse som inte borde kunna ske. Det är helt ofattbart att människor gör detta medvetet för att skada och döda oskyldiga människor. Jag tycker verkligen synd om och jag tänker på alla offren och de som har blivit drabbade av denna ofattbara händelse. Detta har alltid vart något man tänkt aldrig händer i vårt land, men nu har det skett, tyvärr. 

Jag jobbade under gårdagen och läste mer detaljerat om vad som hade hänt under kvällen. Något som jag även läste var alla kommentarer på facebook. Jag vet inte om detta är rätt att skriva, men jag tycker det. Jag har redan skrivit det på twitter en gång, men där var det inte acceptabelt då jag blev kallad idiot(fitta) och att jag försvarar terrorism (då min twitter var öppen och alla kunde svara med vad de ville). Men vet ni? Jag blir så fruktansvärt arg och ledsen när jag ser kommentarer där det står att gränserna ska stängas, flyktingar ska utvisas och att muslimer är terrorister. Många kommentarer var skrivna innan det fanns något signalement på någon misstänkt - alla förutser att muslimer är inblandade i terrordåd. 

Pray for the world.

Jag tycker som sagt att detta verkligen är hemskt, och i och med att detta hände i mitt egna land, får man en större förståelse för hur människor som blivit drabbade känner. Överallt har jag läst om tankar kring detta - på t.ex. instagram och facebook. Eftersom vi har börjat arbetat med sociologi och samhällskunskap i skolan, har vi diskuterat krig, terror och främst IS. Vi fick i veckan i uppgift att lyssna på podcasten "Syrien inifrån" (länk), där man får lyssna på intervjuer med människor som bor i Syrien just nu och förklarar hur livssituationen är för invånarna. För er som inte vet, styr IS i stort sett hela Syrien. IS förstör städer och ödelägger människors vardag. De människor som kommer till Sverige är väldigt många flyktingar som har flytt från Syrien och IS övertag. Det som då gör mig så arg är att människor skyller terror på muslimer - på flyktingar som kommer till Sverige. Har det skett ett terrordåd är det muslimer som är orsaken. Bara för att man är muslim och har en islamisk tro, betyder det inte att man automatiskt tillhör gruppen IS. IS är inte detsamma som islam. Människor som bor i Syrien tillhör religionen islam, och i Syrien har det pågått ett krig i över 6 år, där nästan en halv miljon människor har dött. 
IS består av människor. Oavsett om det är IS eller ej som har orsakat ett terrordåd, är det viktigt att reflektera över att det är en eller flera människor som är orsaken, inte en religion. Religion har ingen betydelse. 

Egentligen vet jag inte vart jag vill komma med denna text, mer än att jag vill skriva av mig. Om det är bra att publicera på min blogg vet jag inte, men det är såhär jag tycker.

Jag tycker synd om alla drabbade i gårdagens terrordåd i Stockholm.
Jag tycker även synd om alla andra människor som har drabbats av terror i andra delar av världen, t.ex. i Paris förra året.
Likaså tycker jag synd om alla i Syrien som drabbas av detta varje dag.
Jag tycker även synd om alla flyktingar som kommer till Sverige för att sedan drabbas av racism.

Jag tror på jämställdhet, och att alla är lika mycket värda, oavsett hudfärg, religion eller ursprung. Man kan inte tro att alla människor som tillhör religionen Islam är terrorister, samtidigt som man inte kan tro att alla kristna är änglar. Tyvärr finns det sjuka människor i denna värld, och det är dessa människor som är medlemmar i IS. Det är dessa sjuka människor som skapar terror i världen och skadar oskyldiga människor. 
IS vill skapa rädsla i världen. 

-----Kommentarer- Jag fotar (& filmar) med en Canon EOS 550D eller min iPhone 6S+
- Det är förbjudet att kopiera mina bilder utan tillåtelse.
- Spam och "Läs min blogg"-kommentarer tas bort.
- Kommentarerna granskas innan publicering.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback