0 kommentarer
I höstas började jag min fyra åriga utbildning mot en framtid som grundlärare. Jag studerar heltid (40 timmar i veckan), men på distans - därför jobbar jag samtidigt som jag pluggar. Jag jobbar minst 15 timmar i veckan som resurs i en förskoleklass, samt ca 10-25 timmar i veckan som butiksbiträde. Jag jobbar med sociala jobb, där man träffar människor hela tiden - vilket jag absolut trivs med. Jag tycker om att jobba och jag blir lätt rastlös när jag inte jobbar, men trots det händer det att jag känner mig ensam.
Problemet är inte att jag både pluggar och jobbar samtidigt, utan jag tror att problemet ligger i både det faktum att jag pluggar på distans, vilket gör att jag inte har klasskamrater på samma sett, samt att jag bara har 3 helt lediga dagar, på tre veckor. I butiken jag jobbar har vi tre veckors schema, och under dessa tre veckor har jag (inräknat med mitt andra jobb + pluggschema) en lördag och två söndagar som är alarmfria (dvs. lediga), under normala veckor. Det hade vart lättare om jag inte jobbade kvällar och helger, då det ofta är detta som gör att jag inte kan umgås med de som alltid jobbar vardagar och är lediga under veckorna. 

Jag tycker om att umgås med människor, även om jag aldrig vart en person som känner att jag behöver umgås med människor för att må bra. Men när jag tänker efter har jag tillexempel inte umgåtts alls med många människor sedan jag tog studenten, juni 2014. Det är så synd egentligen, då det gör att de jag förr var tajta med har andra, bättre, vänner nu som de umgås med. Jag känner tillexempel att jag inte har någon som jag kan prata ut med, eller att någon känner att jag är den personen de har mest förtroende till. 

Det har gått ett halvår sedan jag började plugga. Bara 3 & ett halvt år kvar. Men jag vet inte om jag kommer orka känna likadant som jag gör nu. Hur gör man för att jobb, plugg och mitt socialliv ska gå ihop? 
 
(ingen aning varför bilderna blev så pixliga, men det får duga just nu)
 
 
-----Kommentarer- Jag fotar (& filmar) med en Canon EOS 550D eller min iPhone 6S+
- Det är förbjudet att kopiera mina bilder utan tillåtelse.
- Spam och "Läs min blogg"-kommentarer tas bort.
- Kommentarerna granskas innan publicering.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Trackback